7 must sees in Kaapstad

februari 2015

 

Kaapstad heeft een rijke hoeveelheid bezienswaardigheden. Een keuze maken is dus niet altijd gemakkelijk. Om u te helpen zijn hier alvast 7 activiteiten die zeker de moeite waard zijn!

1. De Tafelberg beklimmen

  

U kunt de top van de Tafelberg met de kabelbaan bereiken of hem zelf beklimmen. Het voelt als een ware overwinning wanneer u de top bereikt en uitkijkt over een van 's werelds mooiste steden en de oceaan.

2. De Robbeneilanden bezoeken

Nelson Mandela maakte met zijn gevangenschap in de gevangenis van de Robbeneilanden het eiland wereldberoemd. De rondleidingen worden gegeven door ex-gevangen, wat een bezoek des te interessant maakt.

3. De Kirstenbosch Botanical Garden

De Kirstenbosch Botanical Garden is de grootste botanische tuin van Zuid-Afrika en ligt aan de voet van de oostelijke helling van de Tafelberg. Prachtig!

4. De Garden Route rijden

De Garden Route begint bij Mossel Bay en eindigt bij Jeffrey’s Bay, een afstand van ongeveer 300 km. U rijdt langs de golfhoofstad van de Westkaap, het strandrijke Wilderness, het bosrijke Knysna totdat u in de Plettenberg Bay aankomt. Deze laatste staat bekend om zijn prachtige witte stranden en kristalblauwe water. Jeffrey’s Bay is het walhalla voor surfers. Reden genoeg dus om deze route eens te rijden!

5. Door de Bo-Kaap wijk wandelen

De Bo-Kaap wijk is één van de meest kleurrijke wijken van Kaapstad. Vroeger, tijdens de slavernij, was het verboden in Zuid-Afrika om kleurige kledij te dragen. Om de afschaffing van de slavernij te vieren, besloten de inwoners van Bo-Kaap om hun huizen in allerlei kleuren te schilderen.

6. Wijn proeven in de Kaapse Wijnlanden

Vrijwel iedereen bewondert het dorpje Stellenbosch met zijn Cape Dutch, Georgiaanse en Victoriaanse architectuur met mooie wijngaarden rondom het dorp. De ideale plaats om uitgebreid te genieten van wijndegustaties. 

7. Vanaf Lion’s Head van de ondergaande zon genieten

Tot slot moet u zeker Lion’s Head, bekend om zijn spectaculaire uitzicht over de stad, beklimmen.  Een aanrader!

 

Naast deze 7 must sees zijn er nog zoveel meer prachtige mogelijkheden in Kaapstad. Kom gerust eens langs in ons AVD Travel kantoor voor meer informatie, wij helpen u graag verder! Of mail uw vraag naar info@avdtravel.be.

Openingsuren

Maandag t.e.m. zaterdag
9:30u - 12:30u
13:30u - 18:00u
zondag gesloten

Op de hoogte blijven?